T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / BAFRA - Galip Öztürk Ortaokulu

Galip Öztürk Ortaokulu Tanıtımı

22-04-2018

KURUM TANITIMI

Ülkemizin kuzeyinde Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan Samsun'un Delta Ovasında Kurulu Bafra ilçesi İshaklı Mahallesinde 10.000 m2 alana kurulu Galip Öztürk Ortaokulu 02.08.2017 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuz ilçe merkezinde olup Samsun il merkezine karayolu ulaşımı ile yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Tam gün eğitim yapılan okulumuzda ortaokul seviyesinde dört kademede eğitim verilmektedir.

Okulumuz, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan hem doğal yaşamın en güzel örneklerinden birisi olan hem de turistik olarak her geçen gün ziyaretçi sayısını arttırmaya başlayan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne yaklaşık 15 km uzaklıktadır.

Aynı zamanda okulumuz, manzaranın seyredilmesinin yanı sıra oto tırmanma, yayla turizmi, dağcılık, yamaç paraşütü, yürüyüş parkuru, tırmanış ve foto safariler yapılabilen bölgenin 1224 m ile en yüksek dağı olan Nebiyan Dağı ve Yaylasına yaklaşık 20 km uzaklıktadır.

Yine ülkemizde doğan ve Karadeniz'e dökülen 1151 km ile ülkemizin en uzun ırmağı olan Kızılırmak, okulumuza sadece 1,5 km uzaklıktadır. Karadeniz çevresinde balık çeşitliliği oldukça fazla olan onlarca göl bulunmaktadır.

Bununla birlikte ülkemizin ve insanlık tarihinin hazinesi niteliğinde olan İkiztepe Höyüğü ve Asar Kale Kaya Mezarları yaklaşık 25 km uzaklıktadır.

Çevremizdeki bu doğal ve tarihi güzellikleri öğrenci ve öğretmenlerimizle yaptığımız çeşitli etkinliklerle yakından tanıma çalışmalarımız düzenli olarak devam etmektedir.

Okulumuzda, 4 idari personel ( 1 okul müdürü, 2 okul müdür yardımcısı, 1 memur ), 7 Türkçe Öğretmeni, 9 Matematik Öğretmeni, 4 Sosyal Bilgiler Öğretmeni, 8 Fen ve Teknoloji Öğretmeni, 5 İngilizce Öğretmeni, 1 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, 2 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, 2 Beden Eğitimi Öğretmeni, 1 Müzik Öğretmeni, 1 Görsel Sanatlar Öğretmeni ve 2 Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni, 2 Okul Psikolojik Danışmanı 48 eğitimci ve 3 yardımcı personel olmak üzere genç, dinamik ve yeniliklere açık, araştıran, sosyal-kültürel-sportif etkinliklerde aktif toplam 51 personel hizmet vermektedir.

Öğrencilerimiz ilçe merkezinde bulunan Altınyaprak ve İshaklı Mahallelerinden olup toplam mevcudu 541´dir.

Okulumuzda 1 tanesi İngilizce ağırlıklı Eğitim verilen toplam 26 derslik, 1 adet Fen ve Teknoloji Laboratuarı, 1 adet kütüphane, 1 adet çok amaçlı konferans salonu, 1 adet öğretmenler odası, 1 adet Wushu Salonu, 4 adet idare odası, 1 adet Rehberlik Servisi, 1 adet kantin bulunmaktadır.

Okulumuz yaklaşık 5 ay önce açılmış olmasına rağmen genç eğitimci kadrosu ile başarıyı arzulayan, sosyal-kültürel-sportif etkinliklerle öğrenci ve velilerinin gelişimini arttırmaya çalışan kısa sürede ilçenin en gözde okulu haline gelmiştir.

Okulumuz, gerek ulusal gerekse uluslararası olmak üzere çeşitli projeler yürüterek başarılar elde etmiştir. Kurumumuz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ´´Okulda Hareket var´´ projesini başarı ile tamamlamış ve ödüllendirilmiştir. ´´Adım Adım Başarı´´ projesinde yer alan okulumuz, bu projede de çeşitli başarılar elde etmiştir.

OKULUMUZDAKİ FAALİYETLER

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Eğitim Öğretime başlayan okulumuzda Hello I Came projesinin uygulandığı haftada 11 saat İngilizce Eğitimi alan öğrencilerimiz bu proje kapsamında İngilizcede dört temel beceriyi temel alarak eğitim öğretime başlamış olup proje kapsamında sınıf içerisinde çeşitli ek proje ve etkinliklerle proje desteklenmektedir. Aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Eğitim Bölümü İle ikinci dönem gerçekleştirilecek proje ile proje paydaşlar ile birlikte zenginleştirilecektir. Öğrencilere öğrenmiş oldukları konuların günlük hayta kullanmalarını sağlamaları ve aynı zamanda konuşma becerilerini geliştirmeleri amacıyla 1. Dönem aşağıdaki çalışmalar planlanmış ve gerçekleştirilmiştir.

-          Ülkeler ve Milletler Sunumu(Countries-Nationalities)

-          En Sevdiğim İlk Eşyalarım( My First Things)

-          Meslekler Sunumu ( Occupations)

-          Speak With Me Etkinliği ( Her Cuma Native Speaker – Michael Angelsome İle)

-          Happy Teachers Day Etkinliği

-          Happy  New Year  Etkinliği

 

Bu etkinliklerin yanında öğrencilere dönem boyunca yirminin üzerinde İngilizce şarkı öğretilerek öğrencilerin dili etkin bir şekilde severek öğrenmeleri şarkı içerisinde hareketleri ile birlikte drama yolu ile pekiştirilmiştir.

 

İkinci dönem etkinlikleri olarak;

- Ondokuz mayıs Üniversitesi İngilizce öğretmenliği Bölümü destekli Konuşma ve materyal Geliştirme Etkinliği

- Öğrencilerle Çocuklara yabancı Dil Öğretimi Dersine Katılım (Ondokuz Mayıs Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri ve Doç. Dr. Nalân KIZILTAN ile

- Opera Bale Gösterimi-Opera Atölyesi Gösterimi –Okulumuzda ( Mart Ayı İçersinde)

- Mektup Arkadaşım Projesi ( Old But Sincere Pen-Pals)

- İngilizce Dergi (My Journal)

- Famous Houses Around The World

- Breakfast Time Etkinliği

- The Pied Pipers of Hamelin Tiyatro Gösterisi

- Once Upon a Time Etkinliği (Ünlü Kişilerin Biyografi Sunumları)

- Tell Me A Story Etkinliği (Ayda Bir Uygulanacak)

- Yıl Sonu Tiyatro/Skeç/Şarkı Gösterimi

Okulumuz bu yıl açılmasına rağmen 2018 yılı için TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenleme hakkını elde etmiştir. 21 proje ile katılım sağlanması için çalışmalara başlanmıştır.

Okulumuzda Bilim Yolum Projesi ile öğrencilerimize Fen Bilimleri dersini sevdirme, bilim ve fen alanlarında farkındalık oluşturma, bilimsel araştırma ve inceleme yapmaya teşvik etme becerileri verilmeye çalışılmaktadır.

Ayın Kitap Kurdu Projesi ile öğrencilerimizin kitap okuma sevgisinin arttırılması, okuduğu kitabı analiz ederek kitabın kalıcı olması sağlanmaktadır.

Okur Yazar Buluşması projesi ile Öğrencilerimizin yazarlarla tanışması, kitap yazımının evrelerini birinci elden öğrenmeleri, yazmaya karşı ilgi ve isteklerinin arttırılmaya çalışılması sağlanmaktadır. Her ay bir yazar ile öğrencilerimizin buluşması hedeflenmektedir.

Mesleğimde Bir Gün Projesi ile öğrencilerimizin geleceklerini planlamasını kolaylaştırmaya, onlara yön göstermeye, meslekler hakkında birinci elden bilgi almalarını sağlamaya çalışmaktayız. Şimdiye kadar Adliye, Eczane, Hastane, Mimarlık Ofisi, Planetaryum (Uzay Bilimleri Merkezi) ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Kariyer Günlerim projesi ile Öğrencilerimizin ilgi duydukları meslekleri tespit edilip Okulumuza Eczacı, Beyin Cerrahı, Mimar, Diş Hekimi, Polis Memuru, İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi ve Avukat davet edilerek öğrencilerin kariyer planlamalarına yardımcı olunmuştur.

Çok Yönlü Eğitim kalıcı Öğretim Projesi kapsamında Öğrencilerimizin farklı ortamlarda yeni bilgiler öğrenmeleri amacıyla Devlet Opera ve Balesi, Kedi Kasabası, Planetaryum (Uzay Bilimleri Merkezi), Otistik Çocukları Eğitim Merkezi (OÇEM), Huzurevi ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Sporcuyum Sağlıklıyım Projesi kapsamında okulumuz öğrenci ve velilerinin spor yapmaları amaçlanmıştır. Bu proje kapsamında Wushu – Kickboks eğitimleri uzman antrenörler tarafından verilmektedir.

Birlikte Farklıyız, Paylaştıkça Aynıyız Projesi ile Otizme farkındalık oluşturulması Doğankaya Eğitim Uygulama Merkezi paydaşlığında yapılan etkinliklerle gerçekleştirilmiş olup proje daha birçok etkinlikle desteklenecektir.

Başarı Timi Projesi ile okulumuz öğrencilerinin akademik başarılarının arttırılması amaçlanmaktadır. Bu proje kapsamında öğrenci koçluğu ile öğrencilerimizin kişisel gelişimi arttırılacaktır. Ayrıca yapılacak kamp, gezi, yoğun çalışma etütleri gibi etkinliklerle öğrencilerimizin akademik başarıları arttırılarak Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilmesi amaçlanmaktadır.

Değerlerimde Yeşeriyor Projesi ile öğrencilerimizin çizdiği resimler ve yazdığı hikayelerle oluşturulan Öykülerimde Yeşeriyor Değerlerim kitabı hazırlanmış olup kitabımız şu anda baskı aşamasındadır.

Bir Damla Bir Nehir Projesi ile öğrencilerimizin dünyada yaşanan su kıtlığı hakkında bilinçlenmesi sağlanmış olup Afrika'da bir su kuyusu açmak için girişimlere başlanmıştır.

Yetim Kardeş Projesi ile öğrencilerimiz bu yıl dört adet yetime kardeş olmuşlardır. Bu yetim kardeşleriyle iletişim kurmakta olup empati ve yardımseverlik duygularının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Okulumuzda bu etkinliklerin dışında Bafra Devlet Hastanesi Çocuk Servisi ziyareti gerçekleştirilmiş olup öğrencilerimiz hastanede tedavi gören çocuklara oyuncak hediye etmişlerdir.

Bafra Huzurevi ve Bafra Jandarma Komutanlığı ziyaretleri gerçekleştirilmiş olup yaşlılarımıza ve vatani görevlerini gerçekleştiren askerlerimize moral desteği sağlanmıştır.

Okulumuzun Eğitim Öğretime yeni başlayan bir kurum olmasından dolayı ilçemizde ve ilimizde olumlu ve saygıdeğer bir vizyona sahip, tercih edilen ve farklılık oluşturan bir Eğitim Öğretim Kurumu olmasını sağlamak amacıyla Kurum vizyonunun yapılan proje ve etkinliklerle desteklenmesi amaçlanmıştır. Eğitim kadromuzun okul vizyonuna uygun aktif, çalışkan, istekli, öğrenmeye ve üretmeye çalışan bireyler olması projelerimizin geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesinde en büyük dayanağımızdır.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.02.2018 - Güncelleme: 22.06.2021 14:36 - Görüntülenme: 2470
  Beğen | 10  kişi beğendi